Crònica de la quarta cassolada a Gràcia contra el toc de queda i els confinament

Divendres es va convocar a la plaça de la Virreina de Gràcia, la quarta cassolada contra el toc de queda el confinament i el control social, les tres anterior es va fer a la plaça de la Revolució, entre la tercera i la quarta, el dia 27 de novembre es va haver de suspendre per la pluja.

La convocatòria de la quarta casserolada (com de les tres anteriors) era al voltant de coses ben reals: la repressió al carrer, el deteriorament de les condicions laborals i socials, la precarietat sanitàries…

Estàvem a la plaça de la Virreina, vàrem començar la cassolada (coets i cops a cassoles) tenint clar que ens afegiríem a la mani contra el desallotjament de l’USURPADA, que passava per la plaça,d’una manera naturals ens vàrem unir a la mani fins la Plaça de Nord on, tapiada i destruïda, estava l’USUPADA, on han volgut sepultar pràctiques i somnis.

A la plaça davant del que va ser un niu d’activitats i d’inquietuds, varem expressar (en les possibilita que teníem) la nostra ràbia contra la façana.

No s’ha de separar el desallotjament de la casa amb el clima repressiu generat al voltant de decret d’emergència, en el que desnonaments i desallotjaments son quotidians, i on les persones migrants i sensepapers son especialment vulnerables.

Tenim mols motius per protestar, malgrat que des de moltes instàncies es vulgui apagar tota

mena de protestes, de malestars… de focs… de focs que tard o d’hora s’estendran:

-Milers de treballadors i milers de treballadores submergides moltes d’elles sense papers i sense medis de vida ni futur econòmic .

-La salut pública desbordada i els recursos desviats a la privada, que és el que passarà passarà amb els fons COVID de la UE.

-El desastre de les residències de gent gran a Catalunya.

-En desnonaments seguim essent els campions a tot l’estat.

-Les mesures COVID, sobretot el confinament, però també el toc de queda, deixen a les persones aïllades i sotmeses, la violència sobre dones, ancians i sobretot menors augmenta.tard o d’hora

-Les condicions d’aïllament i d’incertesa es tradueixen en estres, depressió i suïcidi…

-Les mesures anti-COVID, com ja es va demostrar la primavera passada generen abusos i discrecionalitat policial, les recents actuacions a Barcelona responen a aquest clima.

-La extensió del control social amb la implantació de noves tecnologies.

Ens estem plantejant convocar una nova cassolada, o fer alguna altra cosa diferent, properament… el que no farem es quedar-nos callats.

La pitjor pandèmia? la por i l’obediència!