DEBATS CONTRA L’EXTRACTIVISME I LA MEGAMINERIA I PER LA DEFENSA DE LA TERRA.

PERQUE CONTRA LA MEGAMINERIA??

La megamineria és un dels desafiaments més important del mon del capitalisme industrial, les matèries primeres son imprescindibles per mantenir-lo en marxa.

Per tot el mon s’estenen noves explotacions i se’n reobren de velles, la majoria a cel obert, malmeten la terra, destruint la seva superfície amb els esbornacs miners i amb les acumulacions de residus líquids i sòlids, contaminant l’aire i l’aigua i oprimint als pobles i als treballadors.

Els recursos s’exploten allà on sigui (sempre que siguin rendibles), però actualment es concentren d’una manera molt especial als països de la “perifèria” del mercat capitalista, els recursos son extrets allà, però el rendiment s’aboca preferentment als països més desenvolupats(que coincideixen amb els països colonialistes).

El subministrament continuat de minerals: el cobalt, el coltan, el coure, les terres rares… és imprescindible per mantenir la producció, no sols de bens de consum (telèfons, electrodomèstics…), sinó també per mantenir funcionant les fàbriques, els exercits, les policies… tota la industria que gira al voltant de la microelectrònica depèn de línies de subministrament de matèries primeres i, en darrer terme, de les instal·lacions extractives de la megamineria. Amb l’impuls de la electrificació de la mobilitat que es vol imposar, la demanda de coure i de liti augmenta exponencialment i s’obren noves mines a l’Argentina, a Bolívia, a Chile, a l’Oest de la Península Ibèrica…

El combat contra l’extractivisme i la megamineria ens permet tres coses:

-Bastir ponts amb altres pobles, ponts igualitaris i solidaris.

-Atacar al capitalisme industrial en la baula del subministrament de matèries imprescindibles.

-Promoure la oposició a una societat basada en el consum de productes tecnològics d’alta complexitat que sols poden ser produïts i gestionats desde el sistema estatl capitalista i autoritari, com per exemple els smartphones i els vehicles electrificats…

Ens permet defensar la terra contra la devastació i l’espoli, contra el capitalisme i la megamaquina de la dissort.

BARCELONA DEL 22 DE SETEMBRE AL 6 D’OCTUBRE, CADA DIJOUS.

“La megamineria del liti al nord-oest de la península ibèrica”. Dijous dia 22/9/22 a les 19h a l’Hort de Ca la Trava Travessera de Gràcia 154.

“Anarquistes contra la megamineria a Europa, Alemanya (Hambach Forest) i Grècia ((Halkidiki)”. Dijous dia 29/9/22 a les 19h a la Revoltosa, C/Rogent 82B, el Clot.

“La lluita contra les megamineres a Amèrica del Sud”, a l’Ateneu Llibertari del Palomar, C/Pare Secchi num 11 al costat de la Pça. De les Palmeres (acte amb participació sud-americana on-line).